Ako ste ljubitelj domaćih knedli sa šljivama ili nekim drugim voćem, a svaki put vam ispadnu drugačije (složićete se sa nama da testo za knedle nije lako napraviti da bude meko), ovo je recept za vas.
Verovatno ćete posle ovih knedli (da ih tako nazovemo) prestati da maštate i standardnim knedlama koje su naše bake ipak najbolje pravile.
Knedle napravljene na ovaj način su i meke i krckave u isto vreme, a voće, koje je pustilo svoje sokove, topi se u ustima.
Knedle bez šljiva: Najukusniji slatkiš za ljubitelje džema! (RECEPT)
Uputstvo: Napravite testo od jaja, brašna, malo ulja, mleka, vanilin šećera, praška za pecivo, dodajte so i mleko i umutite da dobijete gušće testo (od onog za palačinke).
Kajsije dobro operite, izvadite plod, ponovo poklopite da ostanu okrugle. U šerpu sipajte ulje,toliko da cela kajsija bude u njemu. Celu kajsiju uvaljajte u testo i spustite pažljivo u ulje. Možete peći nekoliko kajsija istovremeno.
Kada testo dobije zlatnu nijansu, izvadite knedlu i stavite je na ubrus, da biste otklonili višak masnoće.
Preko gotovih knedli, pospite šećer u prahu.
Knedle sa šljivama: Najjednostavniji način pravljenja stare poslastice!
Za ovaj recept možete koristiti i šljive, i takve, su neodoljive.
Prijatno!