Ovo mora da se proba

Čupavac torta: Nepečena kremasta poslastica sa najjednostavnijom prirpemom na svetu!

Ukus koji će vas naterati da iznova i iznova pravite ovaj fenomenalni kolač

Recepti
Autor:
Čupavac torta: Nepečena kremasta poslastica sa najjednostavnijom prirpemom na svetu!
Foto: Printscreen Youtube / Recepti Brigita Husic

Sastojci: 200 g piškota, 300 ml mleka, 100 g crne čokolade za kuvanje, 100 g putera, 1 puna kašika kakao praha, 500 ml mleka, 1 puding od kokosa ili vanile, 80 g šećera, 6 listova želatina, 300 ml slatke pavlake, 200 g kokosa.

Priprema: Želatin rastopiti u vodi i ostaviti da se rastvori. U šerpu staviti 300 ml mleka, puter i čokoladu i staviti na šporet da se lagano zagreva i rastapa. U isto vreme skuvati puding u 500 ml mleka sa 80 g šećera. Kad se puding skuva, u njega dodati omekšale listiće želatina i izmešati da se sjedini, pa ostaviti puding da se hladi.

Dok se puding hladi, u jedan tanjir sipajte krem od mleka, putera i čokolade, a u drugi kokos, pa umačite piškote prvo u topli krem, pa u kokos i ređajte u pleh obložen pek papirom.

Ako su vam piškote suviše blede, u krem dodajte punu kašiku kakao praha, vratite na šporet da lagano provri, pa nastavite da umačete u piškote. Što je krem topliji, piškote će više omekšati, ali pazite da se ne opečete.

foto: Printscreen Youtube / Recepti Brigita Husic

Kad složite piškote, ako imate dosta krema, prelijte još malo preko svake piškote i pospite još malo kokosa.

Hladnu slatku pavlaku čvrsto umutitit mikserom, pa dodavati puding malo po malo i sve lepo sjediniti mikserom. Polovinu dobijenog krema sipajte u pleh preko piškota. Poređajte još jedan red piškota umočenih u crni krem i kokos. Preko njih rasporedite ostatak belog krema, lepo poravnajte, pa poređajte još jedan red piškota umočenih u čoko krem i kokos. Za poslednji red možete da polomite svaku piškotu na dva dela, kako bi vam bilo lakše da sečete, i blago ih pritisnite da vrlo malo utonu u beli krem.

Ako vam je ostalo čokoladnog krema, prelijte još malo svaku piškotu i pospite sa još malo kokosa.

Ostavite da odstoji pola sata na sobnoj temperaturi, pa prebacite na sat vremena u frižider, a zatim sat vremena u zamrzivač. Uživajte!

U videu ispod čeka vas detaljan priprema!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs