Svako ko je posetio Sarajevo, sigurno je probao sarajevske ćevape.
Specijalitet koji je pravi simbol Sarajeva prenosi se s generacije na generaciju, a savršenstvo ukusa se krije u smesi koja treba da odstoji.
Sastojci:
- 1,5 kilograma mlevene junetine
- pola kilograma jagnjetine
- 4 čena belog luka
- soli u razmeri dva posto od ukupne količine mesa
- 2 kašike sode bikarbone
Izabrana najbolja jela na svetu: Evo šta se sve našlo na listi!
Priprema:
- Iseckajte meso na kockice, dobro posolite, izmešajte i prelijte s oko 100 ml vode i belog luka koji ste prethodno prokuvali.
- Smesu promešajte i ostavite preko noći u frižideru.
- Sutradan smesu sameljite dva puta u mašini za meso, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, te onda stavite u frižider.
- Pre nego što počnete sa oblikovanjem ćevapa, u smesu umešajte sodu bikarbonu.
Saveti za najbolji roštilj: Ovako se spremaju najsočniji ćevapi, piletina, grilovano povrće!