Sastojci:
- 350-400 grama brašna
- 200 ml. mleka
- 200 grama kisele pavlake
- 20 grama kvasca
- soli
- 1 kašičica šećera
- semenke susama
Pamuk buhtle punjene kajmakom: Najmekše pecivo na svetu! (RECEPT)
Priprema:
- Rastopite kvasac u malo mleka, dodajte kašičicu šećera da nadođe kvasac.
- U činiju sipajte nadošli kvasac, dodajte ostatak mleka, kašiku punu pavlake ) može i margarin).
- Dodajte brašno i zamesite glatko testo.
- Ostavite na stolu pokriveno 20 minuta.
- Izdvojite 4 lopte i svaku razvucite rukama koju umačete u ostatak pavlake.
- Razvucite testo od sredine ka spoljnim ivicama tako da vam sredina bude tanja, a krug lepinje puniji.
- Pleh pobrašnjivite, pa staviti lepinje.
- Svaku lepinju dobro namažite pavlakom i po ivici, a u sredinu stavite semenke susama, so i kima po želji.
- Pecite na 220 Celzijusa oko 15-20 minuta.
- Pokrite krpom da malo omekšaju.
Gurmanski raj: Bakin pasulj sa tikvicama i domaćim kobasicama koji ćete pamtiti! (RECEPT)