Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca
- 100 grama meda
- 50 grama smeđeg šećera
- 50 ml soja sosa
- 1 kašika limunovog soka
- komad đumbira
Ukus će vas raspametiti: Hrskava pileća krilca sa parmezanom, maslacem i belim lukom! (RECEPT)
Priprema:
- Pomešajte med, šećer, soja sos i limunov sok u jednu posudu, a piletinu obrišite papirnim ubrusom.
- Đumbir ogulite, pa sitno naseckajte i pomešajte s pripremljenom smesom.
- Marinirajte krilca u frižideru najmanje sat vremena, a treba da budu pokrivena plastičnom folijom.
- Pecite ih otprilike 40 minuta u rerni zagrejanoj na 220 Celzijusa, sve dok kožica ne poprimi smeđu boju.
- Preostalu marinadu sačuvajte, zagrejte je na tiganju i pričekajte dva, tri minuta.
Mladi krompir i ljuta pileća krilca: Ručak za čisto uživanje!