Potrebno je: 700 gr mladih krompirića; pileća krilca 600 gr; 1 kašika meda; so; biber; ulje; mlevena paprika; mlevana ljuta paprika; ruzmarin; kari; beli luk; 1 kašika senfa.

Priprema: Krompir iseći na kocke dodati so, ulje, slatku mlevenu papriku; malo ljute suve paprike; biber i seckan ruzmarin. Sve izmešati i sipati u pleh koji ste obložili pek papirom.

Kad nam hrana nije ukusna kao što smo zamišljali: 5 grešaka koje svi pravimo u korišćenju začina!

img-5441.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Krilca posoliti i posuti biberom, dodati slatku i tucanu papriku, senf, malo seckanog ruzmarina, 1 kašiku meda i malo belog luka u prahu. Sve izmešati pa staviti između krompira.


Peći na 220 stepeni C oko 50-60 minuta da lepo porumeni. Prijatno!


Dašak Bliskog Istoka na tanjiru: Ove palačinke sa mladim lukom su čudesnog ukusa! (RECEPT)

Izvor: Kod bake u gostima

Ovaj ručak je pravo uživanje! Tako se lako sprema, a predstavlja pravi praznik za čula