ODUŠEVIĆETE SE

Dašak Bliskog Istoka na tanjiru: Ove palačinke sa mladim lukom su čudesnog ukusa! (RECEPT)

Napravite nesvakidašnje palačinke koje su veoma popularne u Maleziji, Kini i Japanu

Recepti
21:58h Autor:
Dašak Bliskog Istoka na tanjiru: Ove palačinke sa mladim lukom su čudesnog ukusa! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 170 ml mlake vode
  • prstohvat himalajske soli

Sastojci za nadev:

Ručak gotov za 5 minuta: Napravite ove slane palačinke i vaši ukućani će ih smazati za tren oka! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Prosejte brašno u veliku posudu s malo soli.
  • Dodajte vodu i zamesite glatko testo.
  • Pokrijte ga krpom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena.
  • U međuvremenu operite luk i sitno ga iseckajte.
  • Kada je testo odstajalo, izvadite ga na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na 10 komada.
  • Svaki komad uvaljajte u obliku palačinke na veličinu razmere oko 15 cm.
  • Testo premažite maslinovim uljem, posipajte iseckanim lukom, te posolite po želji.
  • Nakon toga, zamotajte nadeveno testo na način na koji se motaju obične palačinke, te ga potom smotajte u oblik diska ili puža.
  • Takav oblik ponovo razvaljajte dok ne dobijete krug veličine 15 cm.
  • Odložite na list papira za pečenje, pa potom pripremite i preostalih devet palačinki.
  • Nakon što ste pripremili sve palačinke zagrejte malo maslinovog ulja na tiganju za pečenje.
  • Svaku palačinku pecite 3 do 4 minuta s jedne strane, a potom oko 2 minuta s druge strane.
  • Palačinke su gotove kada postanu hrskave i kada poprime lepu zlatnu boju.
  • Svaku palačinku iseckajte u obliku trougula na četvrtine.

Jedan recept, 8 poslastica: Slatke i slane palačinke koje morate da probate! (FOTO)

(Stil.Kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs