Sastojci:
- 300 g brašna
- 170 ml mlake vode
- prstohvat himalajske soli
Sastojci za nadev:
- 5-6 stabljiki mladog luka
- himalajska so
- maslinovo ulje
Priprema:
- Prosejte brašno u veliku posudu s malo soli.
- Dodajte vodu i zamesite glatko testo.
- Pokrijte ga krpom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena.
- U međuvremenu operite luk i sitno ga iseckajte.
- Kada je testo odstajalo, izvadite ga na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na 10 komada.
- Svaki komad uvaljajte u obliku palačinke na veličinu razmere oko 15 cm.
- Testo premažite maslinovim uljem, posipajte iseckanim lukom, te posolite po želji.
- Nakon toga, zamotajte nadeveno testo na način na koji se motaju obične palačinke, te ga potom smotajte u oblik diska ili puža.
- Takav oblik ponovo razvaljajte dok ne dobijete krug veličine 15 cm.
- Odložite na list papira za pečenje, pa potom pripremite i preostalih devet palačinki.
- Nakon što ste pripremili sve palačinke zagrejte malo maslinovog ulja na tiganju za pečenje.
- Svaku palačinku pecite 3 do 4 minuta s jedne strane, a potom oko 2 minuta s druge strane.
- Palačinke su gotove kada postanu hrskave i kada poprime lepu zlatnu boju.
- Svaku palačinku iseckajte u obliku trougula na četvrtine.
Jedan recept, 8 poslastica: Slatke i slane palačinke koje morate da probate! (FOTO)