Ovaj irski hleb ne zahteva dizanje i jednostavan je za pripremu, tajna njegove savršenosti je u sodi bikarboni.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica sode bikarbone
- 350 ml mleka
- 2 kašike limunovog soka
Domaći hleb od pirovog brašna: Jedinstven ukus koji mami na zalogaje! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200 Celzijusa
- Pomešajte mleko i limunov sok, te ostavite da odstoji oko pet minuta.
- Pomešajte brašno, so, sodu bikarbonu, a onda dodajte mešavinu mleka i limuna.
- Nemojte dodati sve odjednom, količina tečnosti zavisi od brašna koje koristite. Trebalo bi da dobijete ljepljivu kuglu testa.
- Zamesite glatko testo, a po potrebi dodajte brašna.
- Prebacite u posudu za pečenje i pecite oko 20 minuta do pola sata, dok hleb ne dobije zlatnu boju.
Srpski domaći hleb koji se ne mesi: Naraste duplo, uspeće vam sigurno! (RECEPT)