Tajna savršenosti ove poslastice je u dodavanju soka od pomorandže.
Sastojci:
- 250 grama brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- 2 kašike šećera
- 300 ml mleka
- 1 jaje
- 40 grama maslaca
- sok i kora 1 pomorandže
Slasna večera bez griže savesti: Palačinke od heljdinog brašna sa povrćem, sirom i jajima! (RECEPT)
Priprema:
- U dublju posudu stavite brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i šećer, te sve pomešajte žicom.
- U drugu posudu stavite jaje i malo ga umutite, dodajte mleko, otopljen i ohlađen maslac, sok i narendanu koru pomorandže pa sve zajedno umutite.
- Ulijte sve to u brašno i umutite žicom pa sve fino sjedinite.
- Zagrejte tiganj koji ste premazali s malo maslaca i pecite oko 3 minuta na tihoj vatri.
- Pazite da ne pregore, treba da budu zlatno žute.
Palačinke meke kao pena: Ovu foru morate da zapišete! (RECEPT)