Sastojci:
- 450 grama pilećih krilaca
- 50 ml suncokretovog ulja
- 100 grama rastopljenog maslaca
- 4 čena belog luka
- 2 kašike naseckanog peršuna
- 70 grama narendanog parmezana
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- so
- biber
Najbolji sos na svetu za pileća krilca i sve vrste pečenog mesa: Prste da poližeš! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 220 Celzijusa.
- Krilca prelijte uljem, posolite ih i pobiberite.
- Pecite ih oko 50 minuta, gotovi su kad poprime zlatnu boju i postanu hrskava.
- U posudici pomešajte rastopljeni maslac, naseckani beli luk, peršun, parmezan i crvenu papriku.
- Umočite krilca u pripremljeni sos i vratite u rernu na još par minuta.
Pohovana marinirana pileća krilca: Sočno meso prepuno safta sa hrskavom koricom! (RECEPT)