Morate da probate

Istočnjački lonac: Zapečen turski kupus je najbolji ručak koji ćete probati! (RECEPT)

Ako postite, sačekajte da prođe Vaskrs, jer ovo jelo nema posnu varijantu

Recepti 05.04.2019. - 11:36h Autor: Stil / BaštaBalkana.com
Foto: Shutterstock

Sastojci: 1 glavica svežeg kupusa, 1 glavica crnog luka, 500 g mlevenog junećeg mesa, 400 ml jogurta, 2 jaja, 1 kašika mešavine začina, ulje, so, mleveni crni biber.

 

Priprema: Glavicu crnog luka sitno iseći i pržiti u šerpi na zagrejanom ulju. Kada luk omekša, u šerpu dodati mleveno meso. U posebnoj posudi umutiti jaja, dodati mešavinu začina, posoliti, pobiberiti, mešati žicom za mućenje i postepeno dodavati jogurt. Kada se meso isprži, u šerpu dodati isečen kupus.

 

Kada kupus omekša, skloniti sa šporeta. Vatrostalnu posudu podmazati uljem, pa u nju presuti smesu s kupusom i preliti mešavinom sa jajima.

 

Zapeći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...