testenina za sva vremena

Italijanski kuvar otkrio tajnu: Evo kako se pravi najsavršenija pasta karbonara! (RECEPT)

Napravite jednom italijanski specijalitet na ovaj način i pravićete uvek

Recepti 02.04.2019. - 21:15h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Pasta karbonara je popularni italijanski specijalitet u čijem kremastom ukusu mnogi rado uživaju.

 

Poznati italijanski kuvar Đenaro Kontaldo koji deli svoje recepte i na portalu slavnog Džejmija Olivera otkrio je sjajne trikove za najukusniju pastu koju ćete probati.

 

Sastojci:

 

  • 3 velika žumanca
  • 40 grama parmezana
  • 150 grama pančete
  • 200 grama špageta
  • 1 čen belog luka
  •  maslinovo ulje

 

Testenina sa slaninom i sirom iz rerne: Bez prethodnog kuvanja i prljanja dodatnih sudova, postaće vaše omiljeno jelo! (RECEPT)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gennaro Contaldo (@gennarocontaldo) on

Priprema:

 

  • Pomešajte žumance, parmezan, pobiberite umutite varjačom.
  • Pančetu naseckajte na male komadiće i sačuvajte kožicu pančete.
  • Skuvajte špagete u slanoj vodi i sačuvajte malo vode.
  • Kožicom pančete natrljajte dno tiganja
  • Ogulite beli luk i zgnječite dlanom, te ubacite u zagrejanom tiganju.
  • Pustite minut kako bi otpustio ukus, a potom dodajte pančetu i pecite je dok ne postane lagano hrskava.
  • Sklonite beli luk iz tiganja, dodajte testeninu i promešajte.
  • Tiganj sklonite s vatre, dodajte malo vode preostale od kuvanja testenine, pobiberite i sipajte smesu jaja.
  • Promešajte i po potrebi dodajte još malo vode.

 

Zdrav ručak gotov za pola sata: Testenina sa artičokama će vas osvojiti kremastom teksturom! (RECEPT)

 

(Stil.kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...