Pasta karbonara je popularni italijanski specijalitet u čijem kremastom ukusu mnogi rado uživaju.
Poznati italijanski kuvar Đenaro Kontaldo koji deli svoje recepte i na portalu slavnog Džejmija Olivera otkrio je sjajne trikove za najukusniju pastu koju ćete probati.
Sastojci:
- 3 velika žumanca
- 40 grama parmezana
- 150 grama pančete
- 200 grama špageta
- 1 čen belog luka
- maslinovo ulje
Priprema:
- Pomešajte žumance, parmezan, pobiberite umutite varjačom.
- Pančetu naseckajte na male komadiće i sačuvajte kožicu pančete.
- Skuvajte špagete u slanoj vodi i sačuvajte malo vode.
- Kožicom pančete natrljajte dno tiganja
- Ogulite beli luk i zgnječite dlanom, te ubacite u zagrejanom tiganju.
- Pustite minut kako bi otpustio ukus, a potom dodajte pančetu i pecite je dok ne postane lagano hrskava.
- Sklonite beli luk iz tiganja, dodajte testeninu i promešajte.
- Tiganj sklonite s vatre, dodajte malo vode preostale od kuvanja testenine, pobiberite i sipajte smesu jaja.
- Promešajte i po potrebi dodajte još malo vode.