Ukusno

Tople i mekane: Krofne sa jabukama koje greju dušu! (RECEPT)

Dajte sebi oduška - umesite domaće krofne koje će kuću ispuniti mirisom a dušu zagrejati

Recepti
12:10h Autor:
Tople i mekane: Krofne sa jabukama koje greju dušu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Krofne predstavljaju i ukus i miris detinjstva, pa sigurno da nema toga ko ne voli ove slatke pufnaste valjuške. Krofne sa jabukama su jedna od modifikovanih varijanti tradicionalnog recepta, koja se ne mora svideti svakome, ali garantujemo da je nećete tek tako odbiti od razmatranja za pravljenje u neko dogledno vreme.

Sastojci: 300 grama brašna; 100 grama gustina; 100 grama šećera; 2 jabuke; 2 jaja; 400 mililitara jogurta; 50 mililitara rakije; 1 limun; 100 grama šećera u prahu; 2 kesice vanilin šećera; 1 prašak za pecivo; 1 narandža.

Portugalske krofne: Punjeno testo od kog polazi voda na usta! (RECEPT)

Način pripreme:

U veći sud polupamo jaja. Neprekidno mešajući viljuškom u sud dodamo jogurt i šećer. Jabuke oljuštimo, krupno izrendamo i dodamo u sud. Dodamo vanilin šećer i u sud krupno izrendamo koru limuna i narandže. Dodamo rakiju, brašno, gustin i prašak za pecivo. Mešamo dok se sastojci ne sjedine.

Ostavimo testo da odstoji 15-ak minuta. Nauljenom kašikom uzimamo od testa i formiramo krofne i pržimo u šerpi u većoj količini zagrejanog ulja. Ispržene krofne stavimo na činiju obloženu papirom da upije nepotrebnu masnoću.

Poređamo krofne na tanjir za serviranje, a pomoću cediljke nanesemo šećer u prahu. Prijatno!

Bečke orah kocke: Kolač za svaku priliku! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs