Ako volite dizano testo u kombinaciji sa svežim sirom onda mora probati ove odlične slane krofne. Mekane, vazdušaste i jako ukusne.
Odličan predlog za doručak ili večeru za celu porodicu. Obavezno ih napravite i videćete kojom brzinom nestaju sa tanjira.
Potrebno je:
- 250 ml mleka - 1 jaje + 1 žumance - oko 400 gr brašna - ulje - 15 gr kvasca - 200 gr sira - so - šećer
Bakine krofne: Ukus koji vraća u detinjstvo! (RECEPT)
Priprema:
Potopiti kvasac u mlako mleko, dodati jaje pa izmutiti, 2 kašike ulja 1 kašičicu šećera i malo soli, dodati ostatak brašna i zamesiti mekše testo ostaviti da naraste oko pola sata pokriveno.
Rastanjiti ga na pola centimetra pa čašom vaditi krofne. U sir staviti žumance pa izjednačiti.
U svaku isečenu krofnicu staviti kašičicu sira i poklopiti sa još jednom krofnicom i pritisnuti malo ivice, mogu se malo četkicom pokvasiti da se bolje zalepe.
Ostaviti da odmore oko 15 min pa pržiti u umerenom ulju da porumene sa obe strane.