Ako volite dizano testo u kombinaciji sa svežim sirom onda mora probati ove odlične slane krofne. Mekane, vazdušaste i jako ukusne.

Odličan predlog za doručak ili večeru za celu porodicu. Obavezno ih napravite i videćete kojom brzinom nestaju sa tanjira.

Potrebno je:

- 250 ml mleka
- 1 jaje + 1 žumance
- oko 400 gr brašna
- ulje
- 15 gr kvasca
- 200 gr sira
- so
- šećer

Bakine krofne: Ukus koji vraća u detinjstvo! (RECEPT)

img-4339.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Potopiti kvasac u mlako mleko, dodati jaje pa izmutiti, 2 kašike ulja 1 kašičicu šećera i malo soli, dodati ostatak brašna i zamesiti mekše testo ostaviti da naraste oko pola sata pokriveno.

Rastanjiti ga na pola centimetra pa čašom vaditi krofne. U sir staviti žumance pa izjednačiti.

U svaku isečenu krofnicu staviti kašičicu sira i poklopiti sa još jednom krofnicom i pritisnuti malo ivice, mogu se malo četkicom pokvasiti da se bolje zalepe.

Ostaviti da odmore oko 15 min pa pržiti u umerenom ulju da porumene sa obe strane.

Neverovatnom brzinom nestaju sa tanjira