Sigurno ste čuli kako pivo ponekad nazivaju "tečnim hlebom"? Nije ni čudo onda što se tako lepo slaže sa picom i doprinosi hrskavosti testa za ovaj omiljeni italijanski specijalitet, piše Lepa&Srećna.
Predstavljamo vam nikad lakši recept za testo za picu.
Potrebno je:
- 500 g brašna - 1,5 dl mleka - 2 dl piva - 4 kašike maslinovog ulja - 1 kašičica soli - 40 g kvasca - 1 kašičica šećera
Gurmanska pica sa pančetom: Ovoliko bogat italijanski specijalitet sigurno niste probali! (RECEPT)
Priprema: Brašno, šećer, so i maslinovo ulje stavite u posudu. Mleko, pivo i kvasac zagrejte. Sve zajedno pomešajte i umesite testo.
Savet: Testo za picu razvucite po plehu nauljenim rukama, nikada ga nemojte razvaljati oklagijom!