Bakine krofne koje mirišu na detinjstvo možete i same napraviti. Jednostavno je a ukus će vas momentalno vratiti u najlepše dane, piše stvarukus.rs

Potrebno je:

- 750 g brašna
- 1 dl ulja
- 4 kašike šećera
- jaje
- žumance
- 1/2 l mleka
- svež kvasac, 40 g
- malo soli
- prah šećer
- kesica vanilin šećera
- ulje za prženje

Hlepčići iz tiganja: Mekano vruće testo od 4 sastojka! (RECEPT)

testo-profimedia.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

Kvasac rastopite u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.

Dok raste umutite jaja s ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom.

Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.

Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.

Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.

Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer.

screenshot-7.jpg
Foto: Profimedia

Brza torta koja se ne peče: Vrhunska čokoladna poslastica, a pravi se u 3 poteza! (RECEPT)

Omiljena poslastica mnogih

Omiljena poslastica mnogih