Probajte

Palačinke sa prelivom od trešnjanja: Sočan i osvežavajući desert! (RECEPT)

Pravo slatko zadovoljstvo, koje morate da probate. Palačinke sa trešnjama, sočni, lagani i osvežavajući voćni desert ako želite da se zasladite ili ako treba da pripremite ukusnu poslasticu za vaše goste

Recepti
Autor:
Palačinke sa prelivom od trešnjanja: Sočan i osvežavajući desert! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

7-8 palačinki, 2 belanca, 500 g trešanja, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 1 kašika kukuruznog skroba, 400 ml vode

Priprema:

Ispeći palačinke.

Očišćene trešnje staviti u vodu sa vanilinim šećerom i šećerom po želji i kuvati 10-15 minuta dok voda ne počne da vri.

Dodati kašiku skroba i skloniti sa vatre. Dodati malo cimeta.

Puniti palačinke i ređati ih u pleh. Umutiti 2 belanca u čvrst šne sa šećerom.

Kad ste poređali prvi red punjenih palačinki premažite ih umućenim belancima pa drugi red i na njih rasporediti ostatak belanaca i peći na 160 stepeni C oko 15 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs