Sastojci za testo: 400-500 g brašna, 30 g kvasca, 1 kašika šećera, malo soli, 300 ml mleka
Uputstvo: Zamesiti testo sa kvascem, šećerom mlekom i brašnom, dodajte malo soli.
Testo mora biti srednje tvrdo i glatko, ostavite da naraste, pa razvite testo na debljinu od 1cm.Vadite malom čašom krofnice. Malo ih rukom razvucite i obložite kalupe mafina.
Na dno stavite 1 kašičicu suvog groždja.
Puding skuvajte u mleku, a dodajte šećera po želji. Malo ga prohladiti pa stavljajte po kašiku u mafin preko suvog groždja.
Preko pudinga utisnuti kriške breskvi. Pokrite malo da poraste, pa stavite u rernu na 200 stepeni da se peku oko 30 min.
Ukrasite mafine sa prah šećerom u koji ste prethodno dodali malo vanilin šećera.
Prijatno!
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)
Probajte još:
Sočni zalogaji koje je teško zaboraviti!