Umesto one klasične sa orasima, sve je više kombinacija sa voćem. Ovaj put probajte fenomenalnu baklavu sa jagodama. Voćne baklave su idealne za nadolazeće tople dane, neverovatno su osvežavajuće, a priprema je veoma jednostavna tako da ćete za kratko vreme dobiti divnu poslasticu.

Domaće ili uvezene jagode: Evo kako da znate šta kupujete!

img-2920.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • 1/2 kg tankih kora
  • 200 g mlevenih oraha
  • 100 g suvog grožđa
  • 300 g jagoda
  • 1 limun
  • 1 vanilin šećer
  • 600 g šećera
  • ulje
img-2924.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Tepsiju namazati uljem, pa prvu koru staviti na dno, staviti drugu pa je namazati uljem i tako oko 1/3 kora zatim staviti pola mlevenih oraha i suvog grožđa.

Preko njih naseći tanko jagode pa pokriti opet korama, zatim fil i jagode i pokriti korama i svaku namazati uljem.

Sprečavaju holesterol, dijabetes, giht za 12 dana: Evo kako da koristite šumske jagode! (RECEPT)

img-2950.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Kad se sve utroši iseći nožem na kocke pa peći na 200 stepeni C oko 20-30 minuta da lepo porumeni.

Skuvati sirup od šećera i 300 mililitara vode dodati vanilin šećer i kriške limuna.

Pečenu baklavu preliti mlakim sirupom ostaviti da se ohladi i da

upije.

Pogledajte i video:

Izvor: Kod bake u gostima

Baklava je savršen desert za ljubitelje slatkih i hrskavih zalogaja.