Umesto one klasične sa orasima, sve je više kombinacija sa voćem. Ovaj put probajte fenomenalnu baklavu sa jagodama. Voćne baklave su idealne za nadolazeće tople dane, neverovatno su osvežavajuće, a priprema je veoma jednostavna tako da ćete za kratko vreme dobiti divnu poslasticu.
Domaće ili uvezene jagode: Evo kako da znate šta kupujete!
Sastojci:
- 1/2 kg tankih kora
- 200 g mlevenih oraha
- 100 g suvog grožđa
- 300 g jagoda
- 1 limun
- 1 vanilin šećer
- 600 g šećera
- ulje
Priprema:
Tepsiju namazati uljem, pa prvu koru staviti na dno, staviti drugu pa je namazati uljem i tako oko 1/3 kora zatim staviti pola mlevenih oraha i suvog grožđa.
Preko njih naseći tanko jagode pa pokriti opet korama, zatim fil i jagode i pokriti korama i svaku namazati uljem.
Sprečavaju holesterol, dijabetes, giht za 12 dana: Evo kako da koristite šumske jagode! (RECEPT)
Kad se sve utroši iseći nožem na kocke pa peći na 200 stepeni C oko 20-30 minuta da lepo porumeni.
Skuvati sirup od šećera i 300 mililitara vode dodati vanilin šećer i kriške limuna.
Pečenu baklavu preliti mlakim sirupom ostaviti da se ohladi i da
upije.
Pogledajte i video:
Izvor: Kod bake u gostima