Napravite sami kod kuće bavarski krem - laganu poslasticu koja može da posluži kao osvežavajući desert tokom vrelih letnjih dana, ali i kao univerzalni krem za punjenje krofni, kroasana, filovanje palačinki, torti, kapkejkova...
Pravi se lako, na način na koji ga Nemci prave već vekovima, pa probajte i vi!
Sastojci: 500 ml mleka, 250 g šećera, 20 g želatina, 6 jaja, 400 ml slatke pavlake.
Priprema: Odvojiti belanca od žumanaca, pa mikserom umutiti žumanca. U šerpu sipati mleko i zagrejati, pa uz neprekidno mešanje dodati šećer i umućena žumanca. Kada se krem zgusne, skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
Razmutiti želatin u vodi, i uz mešanje dodati u ohlađeni krem. Mikserom umutiti slatku pavlaku, pa sjediniti sa smesom od žumanaca. Dobro ohladite u frižideru pre služenja.
Ako ga služite samostalno kao desert, a ne kao fil ili punjenje, imate bezbroj mogućnosti - bavarski krem poslužite sa keksom, voćem, sladoledom... Šta god vam se čini da je dobra ideja.
Prijatno!
Zaboravite na knedle sa šljivama: Hrskavo testo sa voćem koje se topi u ustima (FOTO)