uKUS KOJI SE PAMTI

Prevrnuta torta od jabuka: Dobro poznati slatkiš iz detinjstva! (RECEPT)

Ovaj jednostavan kolač idealan je za svaku priliku

Trpeza 04.09.2017. - 19:58h Autor: opanak.net
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

- za biskvit: 3 žumanca, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, korica limuna, 3 belanca

 

- za karamel: 1 dl ulja, 80 g šećera

 

- sok od pola limuna, 50 g mlevenih oraha, 4-5 kiselkastih jabuka

 

- po želji šlag

 

Priprema:  Ulje i šećer karamelizovati do svetlosmeđe boje. Na namašćen kalup od 24 cm poređati oguljene jabuke narezane na kriške. Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 15-20 min.

 

U međuvremenu pripremiti biskvit. Žumance istući sa šećerom i dodati brašno i sneg od belanaca i sve ostale sastojke.

 

Pečene jabuke posuti orasima i poprskati limunovim sokom. Preko jabuka dodati smesu za biskvit i peći na 180 stepeni oko 20 min. Pečen biskvit malo ohladiti i izvaditi iz kalupa tako što ćete ga izvrnuti na tanjir ili pleh.

 

Preliv pravite po vašem ukusu ili jednostavno premažite šlagom.

 

Starinski recept za jabuke u šlafroku: Ukusna poslastica za svačiji džep!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...