Ispoštujte tradiciju

Savršena slavska trpeza: Ovih 5 stvari moraju da se nađu na stolu! (FOTO, RECEPTI)

Hrana ne mora da bude preskupa, već svako treba da sprema u skladu sa svojim mogućnostima. Ono što je najvažnije jesu sveća, kolač, vino i žito
Trpeza 17.11.2016. - 09:42h Autor: B.M.
Foto: Shutterstock

Stigla nam je sezona slava!

 

Juče smo proslavili Đurđic, a sledeća velika slava koja nam ide u susret je Sveti Arhangel Mihail, odnosno Aranđelovdan, koji se slavi 21. novembra.

 

Kao i za svaku slavu, zna se koje su osnovne stvari koje moraju da se nađu na stolu. Najvažniji su sveća, kolač, vino i žito (ne verujte u zabludu da se na Aranđelovdan ne sprema žito!), a zatim domaćini gostima iznose jela koja su pripremili za posluženje.

 

Kako se proslavlja Aranđelovdan: Na ovaj dan, bolesni će ozdraviti!

 

Hrana ne mora da bude preskupa, već svako treba da sprema u skladu sa svojim mogućnostima. Mi vam predlažemo odlično predjelo, glavno jelo i desert, kao i starinske recepte za najukusnije slavsko žito i najlepši slavski kolač!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

RECEPT ZA SLAVSKI KOLAČ I TRADICIONALNO UKRAŠAVANJE PREUZMITE OVDE!

 

Ako ga napravite prema ovom starom receptu, ovaj posebni hleb će zadovoljiti svačiji ukus i biti glavna zvezda slavske trepeze, i posne i mrsne.

 

Saznajte i kako da ga ukrasite na tradicionalan način i sigurno ćete oduševiti sve goste!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

STARI RECEPT ZA SLAVSKO ŽITO PREUZMITE OVDE!

 

Tradicionalni recept za spremanje slavskog žita sigurno će vam uspeti!

 

Foto: Beta
Foto: Beta

Predjelo je postalo neizostavna stavka na svakoj slavskoj trpezi. Pored standardnog ovala sa suhomesnatim proizvodima, kačkavaljem i jajima, predlažemo vam da pripremite mimoza salatu sa makaronima.

 

Ona će osvežiti svakoga svojim laganim, ali slasnim ukusom i ublažiti jačinu sušenog i dimljenog mesa poput pečenice, pršute...

 

RECEPT ZA MIMOZA SALATU PREUZMITE OVDE!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kada je reč o glavnom jelu, većina sprskih porodica odlučuje se za sarmu i pečenje. Mi vam predlažemo da budete malo drugačiji i inovativni, a da vas to i ne košta puno!

 

Umesto standardne sarme predlažemo vinogradarsku sarmu, tradicionalni južnjački specijalitet, a umesto pečenja rolovanu, punjenu piletinu!

 

RECEPT ZA VINOGRADARSKU SARMU PREUZMITE OVDE!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia


RECEPT ZA ROLOVANU PUNJENU PILETINU PREUZMITE OVDE!

 

Foto: Stil
Foto: Stil

Najslađe se ostavlja za kraj!

 

Predlažemo vam da kao desert poslužite srpsku tortu, sočnu poslasticu koja menja 5 vrsta sitnih kolača!

 

RECEPT ZA SRPSKU TORTU PREUZMITE OVDE!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...