Ukolko postite Vaskršnji post, vreme je za jedan kaloričan posni obrok:
Sastojci za testo:
- 650 gr. brašna
- 1 kašičica soli
- 300-350ml. vode.
Fil:
- 150gr. sremuša
- 300gr. zeleni deo crnog luka
- 50gr. peršuna
- 1kg. krompira,
- so po ukusu i biber.
Za premazivanje:
- 200gr. posnog margarina
- 200ml. ulja.
Priprema: Iseckajte zeleni deo crnog mladog luka, potom iseckajte i sremuš, ali i peršun. Izmešajte sve u velikoj činiji i sve posolite i dobro izgnječite. Izrendajte krompir i dodajte ga sremušu i luku. Dodajte biber.
Zamesite testo od brašna, malo soli i vode. Testo razvijte pa filujte sa filom od krompira i sremuša. Dobro ga premažite sa margarinom i uljem, srolajte po želji, stavite u pleh i pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 15 minuta.