RUČAK ZA DANAS: Nikad brže i jednostavnije lazanje - nema kuvanja bešamela, spremaju se za čas i izuzetno su sočne

Nema ko ne voli šočne lazanje, a evo kako da ih brzo spemite bez kuvanja bešamel sosa.

Recepti
12:25h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Nikad brže i jednostavnije lazanje - nema kuvanja bešamela, spremaju se za čas i izuzetno su sočne
Recept za lazanje bez bešamel sosa, Foto: Shutterstock

Sočne lazanje mnogima su jedno od omiljenih jela. Uz ovaj recept priprema je brza, a izbećićete da vam neka kora ostane suva i nenatopljena.

Sastojci:

  • 400 g junećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 pakovanje kora za lazanje
  • 200 g kačkavalja
  • 200 g mocarele
  • 500 ml neutralne pavlake
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • origano
  • bosiljak
  • so, biber
  • malo ulja
    Lazanje su svima omiljeni obrok
    Lazanje su svima omiljeni obrok foto: Shutterstock

Priprema:

Luk sitno iseckajte, pa propržite na ulju, a kada postane staklast dodajt mu mleveno meso. Dinstajte nekih 15-ak minuta uz povremeno mešanje da vam meso ne bi zagorelo. Začinite po ukusu, pa dodajte origano i bosiljak. Kada je meso na pola gotovo ulijte paradajz, pa sve kuvajte dok ne provri. Sklonite sa šporeta pa u sve dodajte neutralnu pavlaku i dobro sjedinite.

U vatrostalnu činiju, koju ste prethodno malo premazali margarinom i stavite donji red kora. Bogato prelijte smesom od mesa, pa preko stavite rendani kačkavalj i mocarelu. Odozgo ponovo stavite kore i prelijte ih. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore i fil. Ubacite ih u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite 40 minuta, a potom ih izvadite i odozgo stavite još kaškavalja i mocarele. Možete i u komadu, ali tanko sečeno. Zapecite još nekih deset minuta dok ne dobiju hrskavu koricu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs