Sočne lazanje mnogima su jedno od omiljenih jela. Uz ovaj recept priprema je brza, a izbećićete da vam neka kora ostane suva i nenatopljena.
Sastojci:
- 400 g junećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 pakovanje kora za lazanje
- 200 g kačkavalja
- 200 g mocarele
- 500 ml neutralne pavlake
- 500 ml pasiranog paradajza
- origano
- bosiljak
- so, biber
- malo ulja
Priprema:
Luk sitno iseckajte, pa propržite na ulju, a kada postane staklast dodajt mu mleveno meso. Dinstajte nekih 15-ak minuta uz povremeno mešanje da vam meso ne bi zagorelo. Začinite po ukusu, pa dodajte origano i bosiljak. Kada je meso na pola gotovo ulijte paradajz, pa sve kuvajte dok ne provri. Sklonite sa šporeta pa u sve dodajte neutralnu pavlaku i dobro sjedinite.
U vatrostalnu činiju, koju ste prethodno malo premazali margarinom i stavite donji red kora. Bogato prelijte smesom od mesa, pa preko stavite rendani kačkavalj i mocarelu. Odozgo ponovo stavite kore i prelijte ih. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore i fil. Ubacite ih u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite 40 minuta, a potom ih izvadite i odozgo stavite još kaškavalja i mocarele. Možete i u komadu, ali tanko sečeno. Zapecite još nekih deset minuta dok ne dobiju hrskavu koricu.