Vrhunski obrok

Ćureće ćufte sa blitvom u bešamel sosu: Brz, lak i ukusan ručak! (RECEPT)

Ovaj ručak nije teško ni skupo spremiti, a ukus ćete garantovano obožavati

Trpeza 16.09.2020. - 09:44h Autor: Stil/ Igy the cook
Foto: Igy the cook

Potrebno je:

 

  • 2 manja luka
  • 400 g ćurećeg mlevenog mesa
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • so
  • biber
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike prezli
  • 1 jaje

 

Za bešamel sa blitvom:

 

  • 500 g blitve
  • 30 g putera
  • 3 kašičice brašna
  • 400 ml mleka
  • 2 čena belog luka

Priprema: Izdinstajte crni luk oko 10 minuta. Pomešajte u posudi meso, papriku, crni luk, beli luk, so, biber, prezle i jaje i dobro promešajte.

 

Napravite bešamel sos za blitvu - u puter ili mast dodajte dve kašike brašna i mleko. Blitvu obarite 10 minuta, iseckajte i dodajte u bešamel sos. Posolite i dodajte beli luk na kraju.

 

Uživajte!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...