Kuvani krompir spada u lakša jela i ima samo 75 kalorija. Može se pripremiti kao pire krompir, a može biti i deo mnogih jela ili salata.
Ali, mnoge domaćice nesvesno prave određene greške zbog kojih kuvani krompir ne ispadne kako treba.
Gulite sirovo krompir
Mnoge domaćice imaju naviku da najpre ogule krompir pre kuvanja. Ali, tu se krije velika greška.
Krompir je najbolje kuvati s korom jer će se tako jednostavnije ukloniti, a stručnjaci tvrde i da će krompir biti ukusniji.
Malo drugačije punjene paprike: Lagane, ukusne i tako jednostavne za pripremu!(RECEPT)
Kuvate ga u ključaloj vodi
Mnoge žene ubacuju krompir u ključalu vodu, a nije im ni na kraj pameti da će tako ostati sirov iznutra.
Stoga, najbolja varijanta je staviti krompir u hladnu vodu, te kad proključa smanjiti vatru i kuvati do 20 minuta.
Uz pomoć viljuške proveravate da li je kuvan
Mnogi ljudi imaju običaj da viljuškom bocnu krompir tokom kuvanja kako bi proverili da li je dovoljno mekan. Ali, tada on počne da se raspada, što nikako nije dobro.
Imajte na umu da krompir treba minimalno kuvati 10 minuta. Manjem krompiru će biti potrebno 15 minuta da se skuva, dok je vremenski interval za veći krompir 20 minuta prlikom pripreme pire krompira.