savršen trik

Učinite luk blažim i rešite se njegove žestine: Džejmi Oliver otkrio trik koji ćete obožavati!

Čuveni kuvar Džejmi Oliver nedavno je na Instagramu otkrio jednostavan, a efikasan trik koji će većini vaših specijaliteta dalji bolji šmek! Verujemo da ćete ga isprobati koliko danas.

Trpeza 29.08.2020. - 10:13h Autor: Stil / novosti.rs
Foto: Shutterstock

Naime, slavni Britanac je objasnio kako da luk učinite blažim i rešite se njegove žestine, što će dalje jelima dati finu aromu, bez gorčine ili neprijatnih mirisa.

 

Uvek isperem iseckan luk pre kuvanja. Tako će postati blaži, a vlaga od pranja dodaje mu posebnu slatkoću tokom kuvanja – napisao je Džejmi, a ovaj trik primenio je dok je pripremao pastu sa tunom.

 

Džejmi Oliver savetuje: Ovako se namirnice pravilno slažu u frižider da se ne bi kvarile!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver) on

Džejmi je otkrio da je ovaj trik naučio od italijanske koleginice None Rosane, i da zaista daje sjajne rezultate, a pritom je toliko prost.

 

Oštar miris i gorak ukus rezultat su sumpornih spojeva i tiosulfinata u luku, koji se pojavljuju tek kada isečete luk. Dakle, kada to učinite, luk aktivira svoj odmbrambeni sistem temeljen na sumporu, koji odbija insekte i druge životinje kako ga ne bi pojele. Upravo zato – ispiranje iseckanog luka je sjajna tehnika koja će specijalitete učiniti ukusnijim.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...