ODUŠEVIĆETE SE

Volite rovito jaje na oko: Primenite ovaj trik i napravite najsavršeniji doručak ikada!

Ako spadate u ljude koji vole jaje na oko sa tečnim žumancetom, primenite ovaj trik

Trpeza 30.07.2019. - 18:47h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Jaja na oko je osnova spremanja jaja i smatra se najlakšim za pripremu. Ali, najlakše se možemo preći baš kod osnovnih stvari. 

 

Neki ljudi vole rovito žumnce, neki tvrđe, a često se dešava da ih ispečemo sasvim suprotno od onoga što želimo.

 

Jaje s tečnim žumancetom je vizuelno zanimljivije i pravi je gušt pomackati ostatak kriškom svežeg hleba.


Tajna najboljeg rovitog  jaja na oko je zapravo u vodi!

 

Vrhunski kuvar otkrio caku: Od sada ćete jaje na oko spremati samo ovako! (VIDEO)

foto: Profimedia
  • Zagrejte kašiku maslinovog ulja u tiganju, pažljivo razbijte jaje, a potom u tiganj ulijte malo vode.
  • Poklopite tiganj poklopcem i pustite da se peče minut, dva. Para će ga zapravo ravnomerno skuvati, a žumance će teći. Osim toga, ulje neće prskati i zamazati šporet.
  • Podignite poklopac nakon 90-ak sekundi i proverite je li belance gotovo.
  • Prebacite jaje na tanjir i prstom lagano pritisnite žumance. Osetićete pod jagodicom da li je mekan.
  • Ubacite žumance u dobar sendvič ili ga jednostavno servirajte u sveži hleb.

 

Caka je u ovome: Evo kako se pravi najsavršenije jaje na oko!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...