Imate odličan tiganj s neprijanjajućim dnom – a kad god pržite jaja na oko, uvek vam se zalepe?
Belance je jako lepljivo – i dospeće u najmanje proreze na teflonskoj tiganju. Tamo će se stvrdnuti od vrućine, te će ostati zalepljeni za tiganju. Jaje na oko koje se ne lepi za dno i jednostavnim pokretom ruke iziđe iz tiganja?
Vrhunski kuvar otkrio caku: Od sada ćete jaje na oko spremati samo ovako! (VIDEO)
Ovaj trik to garantuje!
Savršeno jaje na oko zahvaljujući papiru za pečenje
- Stavite na dno tiganja komad papira za pečenje i uključite šporet na srednju vatru.
- Stavite u tiganj komad maslaca ili malo maslinovog ulja, te jaje izvadite iz ljuske malo iznad papira za pečenje.
- Potom prekrijte tiganj poklopcem i čekajte da se jaje isprži.
- Zatim jednostavno „prebacite“ jaja - u komadu - na svoj tanjir.
Najbolje od svega je da tiganj ne morate kasnije posebno ribati od zagorelih ostataka belanaca, već samo isprati vodom.
Volite rovito jaje na oko: Primenite ovaj trik i napravite najsavršeniji doručak ikada!