Mnogi su čuli za mini specijalitet francuski tost, ali mnogi ne znaju da ga naprave.
Dok se kod nas prženice najčešće služe u slanoj varijanti, francuski tost je doručak sa slatkim namazom.
Priprema:
- U duboku posudu za pečenje razbijte dva jaja i ulijte pola velike šoljice mleka.
- Posolite i dodajte cimet, a u smesu možete dodati i ekstrakt vanile.
- Sve zajedno dobro promešajte.
Sočne prženice iz rerne sa sirom i kajmakom: Najukusniji obrok od bajatog hleba! (RECEPT)
- Hleb naseckajte na deblje kriške, ubacite ih u posudu i pustite da odstoje dok ne upiju svu tečnost.
- Najbolje bi bilo da iskoristite hleb koji je star dan ili dva.
- Kriške prepržite u tiganju na malo maslaca. Za svaku stranu potrebno je dva-tri minuta.
- Stavite kriške u pleh i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni 10-15 minuta na 200 Celzijusa.
Prženice od šupljeg suvog hleba: Novi recept za fantastično jelo!