Ako su vam dosadile klasične prženice, sa ukusom preprženog ulja, jaja i mleka, vreme je da probate ovaj fantastični recept od bajatog hleba - prženice iz rerne!
Sastojci: Stari hleb isečen na kriške, 100 g sira, 50 g kajmaka, 50 g pavlake, nekoliko kriški kačkavalja i 2 jajeta.
Priprema: Umutite jaja sa grubo izmrvljenim sirom, dodajte kajmak i pavlaku i posolite po ukusu.
Svaku krišku hleba umočite u smesu, pa slažite u plitak, širok pleh. Na svaku krišku hleba stavite krišku kačkavalja i poklopite parčićima hleba prethodno umočenih u smesu sa jajima.
Ostatak smese prelijte preko složenog hleba i pecite u rerni dok ne dobije zlatnožutu boju.
Po želji, prženice možete da pospete susamom, kimom ili peršunom.
A posle slanog dolazi slatko! Mi vam savetujemo da probate izvrstan čizkejk po originalnom receptu, koji možete da pročitate OVDE!