Isprobajte

Originalni recept za čizkejk: Desert koji se ne zaboravlja!

Ako želite da napravite pravi čizkejk, morate da odvojite vreme da bi vam ovaj desert uspeo
Recepti
20:24h Autor:
Originalni recept za čizkejk: Desert koji se ne zaboravlja!
Foto: Thinkstock

Sastojci za biskvit: 3 jaja; 180 g šećera; 1 vanilin šećer; 180 g brašna; 60 ml ulja; 80 ml mleka.

Sastojci za fil: 500 g mascarpone sira; 100 g šećera u prahu; 50 ml pavlake za kuvanje; 300 ml slatke pavlake; 3 lista želatina; 150 g džema od šumskog voća; 350 g zamrznutog voća (maline, borovnice); 60 g šećera; sok od jedne narandže; 3 lista želatina.

Za biskvit mikserom umutite penasto jaja, šećer i vanilin šećer pa dodajte ulje i nastavite mutiti. Potom naizmenično dodajte brašno i mleko. Podelite testo na dva dela pa ispecite dva tanka biskvita u namazanom kalupu za torte.

Pecite 15 - 20 minuta na 190 °C, zavisno o boji koju želite da ima biskvit.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs