Sastojci: 500 g pilećih bataka, 1 glavica crnog luka, 1 čen belog luka, 3 krompira, 3 kašike pirinča, 1 kocka pileće supe, prstohvat mlevene paprike, 2 kašike ulja, 1 kašika putera, biber po želji, 1 jaje, 2 kašike pavlake. Po želji dodajte i malo graška i šargarepe.
Priprema: Oprati pileće batake i tako, kako su celi sa kostima, preliti ih vodom i staviti na ringlu. Kad voda provri odliti i sipati čistu toplu vodu. Dodati ulje, biber po ukusu i maslac. Ostaviti da se kuva.
Oljuštiti luk, krompir i čen belog luka. Oprati i sitno iseći, pa dodati u šerpu s batacima. Ako ste se odlučili za grašak i šargarepu, sada dodajte i njih. Staviti i opran pirinač, kocku za supu i prstohvat mlevene paprike.
Kada se bataci skuvaju, izvaditi iz supe i odvojiti od kostiju. Iskidati meso na parčiće i vratiti u šerpu. Ako je neophodno, doliti još tople vodu. Kuvati još nekoliko minuta, pa skloniti sa ringle.
U posudici umutiti jaje i kiselu pavlaku. Promešati, pa sipati malo čorbe i kad se ujednači, sipati u šerpu sa čorbom. Promešajte i isključite ringlu.
Uživajte u gustoj domaćoj pilećoj čorbi!
Vlaška sirnica: Pita u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj! (RECEPT)