Dobro obratite pažnju

Osnovni koraci u dnevnoj nezi: Ako ijedan preskočite, rizikujete lepotu kože!

Koraka je ukupno 5 - prva dva će vam zajedno oduzeti dva minuta, dok preostala tri možete lako da spojite u jedan

Škola nege lica
13:18h Autor:
Osnovni koraci u dnevnoj nezi: Ako ijedan preskočite, rizikujete lepotu kože!
Foto: Shutterstock

U brzom vremenu u kojem živimo, svakodnevica kao da je počela da nam se svodi na pronalaženje prečica. Da bismo se posvetili poslu, kući, ali i sebi, odnosno vođenju računa o zdravlju i izgledu (vežbanje, ishrana, nega), sve ostalo završavamo brzinski.

Sada nam je dostupna televizija na kojoj možemo da premotamo reklame ili snimimo omiljenu seriju za kasnije, umesto razvlačenja kora pravimo brzo univerzalno testo, umesto detaljnog skidanja šminke, ofrlje očistimo lice vlažnom maramicom... Štedimo svaki trenutak, i gde treba i gde ne treba.

E, pa, drage dame, nije dobro štedeti ni vreme ni volju baš na svemu, a naročito kada je u pitanju nega lica! Ono je vaše ogledalo, vaš izdajica koji ujutro svima govori da imate probleme, da ste noćas ipak preterali s nekom čašicom ili da niste marili što radni dan baš i nije pogodan za gledanje filmova do kasno.

U nezi kože ne sme da bude prečica, jer će vam u suprotnom koža uzvratiti udarac koji vam se nimalo neće dopasti - postaće suva, beživotna, izgubiće tonus, a stres, umor i zagađenja iz okoline prvo će se "okomiti" na nju i ostaviti svoje ružne tragove.

Ako ste pomislili da je za osnovnu dnevnu negu potrebno previše vremena ili preparata, opet ste se prevarili – čitajte i uverite se!

Kako jedna žena s prosečnim primanjima sebi da priušti vrhunsku negu lica?

foto: Profimedia

Osnovna pravila u dnevnoj nezi

1. Jutarnje umivanje Ništa vas neće bolje razbuditi od umivanja čistom hladnom vodom, a koža će vam biti zahvalna na ovakvom osveženju. Osim toga, hladna voda skuplja pore, pa će vam lice izgledati zaglađenije i lepše nego kada se umivate toplom vodom.

2. Nežno sušenje Lagano tapkajte kožu čistim pamučnim peškirom, kako biste uklonili višak vode. Nikako ne trljajte lice brzim, grubim potezima.

3. Neizostavna hidratacija Da ne bi bila suva i bez onog predivnog, prirodnog sjaja, koža mora redovno da se hidrira, počevši od jutra. San je već odradio svoju prirodnu regeneraciju i sada je vreme da lice osvežite kvalitetnim preparatom koji će hidrirati kožu taman koliko treba, bez viška koji se zadržava na površini kože i koji posle morate da skidate ili čekate da se upije, što vam svakako ne treba dok se spremate za posao.

4. Bez minerala ne može Neophodni su čitavom telu, pa tako i naša koža ne može da bude zdrava i lepa ako joj ne obezbedite dobar izvor minerala.

5. Ne zaboravite hijaluronsku kiselinu

Budući da se već nalazi u koži i da je zadužena za lep (ili ružan) izgled kože, ne treba posebno objašnjavati zašto vaš preparat za negu treba da sadrži i hijaluronsku kiselinu.

Kada ste završili sa ovim koracima, slobodno možete da pređete na negu koju inače koristite ili šminkanje.

Pet stavki. Opet zvuči mnogo? Varate se - prve dve će vam zajedno oduzeti maksimalno dva minuta, dok preostale tri možete da spojite i sve obavite u jednom potezu!

2 neophodna sastojka za zdravu i lepu kožu: Vratite licu svežinu i blistavost!

Pitate se kako?

Sada je tu Vichy Mineral 89, revolucuonarni buster koji će vam uz pomoć samo dve kapljice podariti sve što vam je potrebno - i hidrataciju, i minerale (kroz termalnu mineralizovanu vodu u koncentraciji od čak 89 odsto) i hijaluronsku kiselinu, i to prirodnog porekla!

Ovaj fenomenalni buster će svakoga dana snabdevati vašu kožu neophodnim, a potpuno prirodnim sastojcima koji će je učiniti lepšom i otpornijom na stres, umor i zagađenja. Svakodnevnom upotrebom i tonus će postati bolji, a vaša koža će biti sve blistavija i zračiće svežinom i zdravljem.

Vichy Mineral 89 pogodan je za sve tipove kože, uključujući i osetljivu, kao i za sva godišnja doba, pa ne postoji razlog da ovaj jedinstveni buster ne postane vaša obavezna dnevna rutina u nezi kože tokom cele godine.

Drage dame, brinite o vašoj koži jer ona zaista sve pamti, a kad upije sve benefite Vichy Mineral 89 bustera, poslaće vam najlepši odgovor - besprekoran ten i kožu koja isijava lepotu!

Sa njima nema šale, one znaju šta rade: Šta to Francuskinje čini najlepšim ženama na planeti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs