Saveti za lepotu

Izgledajte mlađe sada i zauvek: 9 trikova kako da izbrišete bore na prirodan način!

Umivajte se ređe, ili bar pametnije. Dugo toplo umivanje može dovesti do sušenja kože i pojave bora

Škola nege lica
09:48h Autor:
Izgledajte mlađe sada i zauvek: 9 trikova kako da izbrišete bore na prirodan način!
Foto: Shutterstock

Bore su nešto od čega nijedna od nas ne može pobeći. Brige, sreće, smeh, plač - sve to ostavlja trag na našem licu. Ipak, postoje načini da smanjite i usporite pojavu bora i to na potpuno prirodan način.

Svakodnevna rutina koja će vam pomoći da izgledate mlađe sada i zauvek. Evo nekoliko saveta koje možete primenjivati kod kuće.

OVDE saznajte koja je tajna lepote i zdravlja žena iz Indije!

Nosite naočare

Svi znamo da su oči izdajnički znak starosti. Koža oko očiju je posebno osetljiva, tako da morate imati dodatnu zaštitu od sunčevih UV zraka. Plus, čkiljeći na suncu produbljuje razvoj bora. Naočare su najbolji način za zaštitu tanke i osetljive kože oko očiju od UV zračenja, koje će sprečiti pojavu bora.

Izbacite gazirane napitke iz upotrebe

Mnogi smatraju gazirana pića neprijateljem zdravlja broj jedan, zbog velike količine šećera, mnoštva kalorija, te potpunog nedostatka vitamina i hranljivih materija. Naime, neka istraživanja su otkrila da ljudi koji često piju gazirane sokove imaju manje ćelija koje pomažu koži da se obnavlja. Zbog toga neke ćelije jednostavno “umiru”. Tako nastaju bore.

Prestanite da pušite

Izbegavajte pasivno pušenje. Pušenje oduzima kiseonik i nutrijente, povećava broj slobodnih radikala u ćelijama organizma. Količina popušenih cigareta i broj godina koje ste proveli pušeći, povezani su sa preranom pojavom bora.

Domaća krema protiv bora od meda: Grkinje je koriste već 2.000 godina!

Ređe se umivajte

Umivajte se ređe, ili bar pametnije. Dugo toplo umivanje može dovesti do sušenja kože i pojave bora. Nikada ne stavljajte lice direktno pod mlaz vode. Pritisak vode u kombinaciji sa velikom temperaturom, plus kvalitet vode, može loše uticati na vaše lice. Ispirajnje lica hladnom ili vrućom vodom može iziritirati kožu i dovesti do pucanja kapilara, zato je najbolje da se umivate mlakom vodom.

Pustite kosu, jer kosom možete savršeno prekriti bore

Kosom možete savršeno prekriti nedostatke. Poluguge šiške na stranu su idealan način kako da prekrijete bore na čelu i licu, a pored toga, osvežiće vam i izgled lica.

Smanjite upotrebu mobilnih telefona

Stalno gledanje u mobilni telefon utiče na izgled vašeg lica. Dermatolozi pozivaju na fenomen "bore-vrata", jer oni vide mlade ljude sa opuštenim obrazima kao rezultat ponovljenog kretanja gleda na prenosivim uređajima. Svaki put kada pogledate dole da bi proveri svoj Instagram profil, vi ubrzavate uticaj gravitacije vašeg donjeg dela lica, vrata, i gornjeg dela grudi. Rešenje je jednostavno, držite telefon u visini očiju.

Kejt Mos otkrila tajnu lepog izgleda: Voda od krastavaca za umorno i natečeno lice

Izbegavajte šećere

Zdrava ishrana i redovno vežbanje su veoma značajni za održavanje mladalačkog izgleda. Ali čak i ako ne možete da se odreknete hamburgera, onda bar pokušajte da smanjite unos šećera. Previše šećera štetno utiče na kožu, razlaže proteinske i kolagene molekule i, tokom vremena, vaša koža gubi elastičnost, postaje suva, i dolazi do stavranja bora.

Spavajte na leđima

Spavanjem licem pritisnutim na jastuk može uzrokovati takozvane bore spavalice koje na kraju mogu prerasti u prave bore. Umesto pamučne jastučnice, koristite satensku navlaku za jastuk.

Najgore greške prilikom šminkanja: I lepu ženu čine ružnom! (VIDEO)

Ali ako ništa drugo, onda se dobro naspavajte

Da biste sprečili pojavu bora, morate dovoljno da spavate. Dok spavate, organizam luči više hormona, pa će i koža biti elastičnija i odmornija. Kvalitet i količina sna imaju trajne posledica na vaš izgled.

Nedostatak sna je povezan sa mnogo stavri, od ubrzanog starenja, do dobijanja na težini. Ako spavate dovoljno, izgleda ćete mlađe i svežije.

Koje su to navike, koje vi već radite? A, koje ćete početi danas?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs