Obratite pažnju

6 znakova da vas partner vara: Mnoge žene zažmure na ovo, pa im je posle đavo kriv!

Baš svako je povremeno u iskušenju da prevari svog partnera, pa je zato važno da prepoznate znakove upozorenja

Ljubav i zavođenje 27.03.2018. - 16:18h Autor: jutarnji.hr
Foto: Shutterstock

Dr Ejmi Ajversen, savetnica za veze, kaže da je baš svako povremeno u iskušenju da prevari svog partnera, pa je zato važno da prepozna znakove upozorenja.

 

Takvih znakova, prema doktorki Ajversen, ima ukupno šest, piše Mirror.

 

"Bez obzira na to koliko verujete svom partneru, vrlo je verovatno da će doći dan kad će vaš partner pasti u iskušenje. Nevera može da bude vrlo bolna, a mi smo često gotovo namerno slepi na sve znakove. Umesto toga, trebalo bi prema sebi da budemo iskreni i da verujemo intuiciji", kaže doktorka Ajversen, ali i naglašava da sami znakovi ne dokazuju ništa, već su samo indikatori da vašoj vezi treba pomoć.

 

Odgoj

 

Muškarci iz razorenih porodica češće varaju. Dr Ajversen kaže da su oni koji su odrastali uz čoveka koji je varao, i sami skloniji prevarama.

 

"Oni koji su imali problematično i nesigurno detinjstvo, više će naginjati prevarama."

 

Zatrudnela sa 17: Ne zna da li je otac deteta njen dečko ili očuh!

foto: Shutterstock

Prethodno ponašanje

 

Da li vaš muškarac voli seksting, aplikacije za upoznavanje i pornografiju? To sve može da upućuje na zavisnost od seksa. Takođe, i društvo u kojem se kreće može biti indikativno. Njegova reakcija na priznanje nekog prijatelja o prevari, može biti dobar pokazatelj njegovog moralnog kompasa.

 

Zavisnost od seksa ih uništila: Poznati koji su platili previsoku cenu zbog žena! (FOTO)

 

Život generalno

 

Veliki, prelomni životni događaji menjaju osobu i utiču na samopouzdanje koje može dovesti do istraživanja seksualnih mogućnosti. Mnogu muškarci kažu da su prevarili partnerku jer su želeli da se "ponovo osećaju živima".

foto: Shutterstock

Promene u ponašanju

 

Dr Ajversen kaže da kupovina nove odeće, losiona posle brijanja i generalno briga za izgled, može da budeznak da se nešto događa. Takođe, sumnjiv je i iznenadni interes za društvene mreže i prigušeni telefonski razgovori.

 

Valja obratiti pažnju i ako vaš partner o nekoj osobi s posla priča značajno više nego o drugima. Pre što nego preljuba počne, možda će biti manje pažljiv pa je to pravo vreme da reagujete.

 

Drugačiji osećaj

 

Muškarac koji razmišlja o prevari može da pronađe različita opravdanja. Da li je u poslednje vreme više kritičan ili komentariše vaš izgled? Znak upozorenja moglo bi da bude i naglo zahlađenje odnosa kao i iznenadna euforija.

 

Velike promene

 

Dr Ajversen kaže da partnerova nevera nikad nije vaša krivica. Život se menja, odgovornosti se povećavaju i veze mogu da dođu u iskušenje. Nisu svi sposobni da se nose s tim, pa pribegavaju varanju. Svakodnevne obaveze, posao, deca… sve to stvara veliki pritisak na vezu, ali koji god problemi bili, mogu da se reše razgovorom.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...