Sastojci:
Za gibanicu:
- 500 g tankih kora za pitu
- 400 g sira (mešavina mladog i kravljeg)
- 4 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
Foto: Shutterstock
Za preliv:
- 200 ml mineralne vode
- 50 ml ulja (ovo je taj dodatni sastojak)
Priprema fila:
U velikoj činiji umutite jaja, dodajte izmrvljen sir, jogurt i ulje. Posolite i dobro sjedinite.
Slaganje gibanice:
Uzmite jednu koru, premažite je delom fila, pa stavite sledeću koru i ponovite postupak dok ne potrošite sve kore i fil.
Završnu koru blago premažite maslacem ili uljem.
Foto: Printscreen Youtube - Mama Buba
Preliv:
Pomešajte mineralnu vodu i ulje, pa ravnomerno prelijte preko gibanice pre pečenja.
Pečenje:
Zagrejte rernu na 200°C.
Stavite gibanicu u podmazan pleh i pecite 35–40 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Serviranje:
Ostavite da se prohladi nekoliko minuta pre sečenja. Sjenička gibanca je najbolja topla, uz jogurt ili mleko.
Budi deo Stil zajednice.
