GIBANICA S PRŠUTOM, SLANINOM I KAČKAVALJEM PO RECEPTU NAJBOLJEG KUVARA IZ NIŠA: Ima NEOPISIV ukus, sprema se brzo i LAKO

Recept za gibanicu sa pršutom, slaninom i kačkavaljem obavezno zapišite, verujemo da će postati omiljeno jelo vašim ukućanima!

Recepti
20:03h Autor:
GIBANICA S PRŠUTOM, SLANINOM I KAČKAVALJEM PO RECEPTU NAJBOLJEG KUVARA IZ NIŠA: Ima NEOPISIV ukus, sprema se brzo i LAKO
Gibanica sa pršutom, slaninom i kačkavaljem, Foto: Printscreen Instagram / tecakuva

Aca Teča je jedan od najboljih kuvara iz Niša, a njegove recepte sa Instagrama obožavaju mnogi! Jedan od njih je i neodoljiva gibanica sa pršutom, slaninom i kačkavaljem koja ukusom osvaja i najveće gurmane. Potrebno vam je svega nekolikiko minuta da je napravite, a uspeva i damama koje ne nisu iskusne u kuhinji!

Šta je sve potrebno od namirnica?

  • 500 g gotovih kora

Nadev:

  • 50g kečapa
  • 100g pršute
  • 100g narezane slanine
  • 200g rendanog kačkavalja
Gibanica
foto: Printscreen Instagram / letinakuhinja

Za premaz:

  • 20ml ulja
  • 100ml kisele vode ili jogurta
  • polovina praška za pecivo
  • 4 kašike griza
  • 2 jaja

Način primreme:

Prvo pomešajte sve sastojke za premaz i pouljiti pleh. Potom ređati 2 kore, premazati premazom, pa kečapom, zatim još 2 kore staviti odozgo, premazati premazom i kečapom, pa posuti kačkavalj.

Opet 2 kore dodati, premaz preko i malo kečapa, a onda naređati slaninu u jedan red, a u drugi pršutu, pa celu površinu prekriti kačkavaljem. Po ovom principu ređati sve dok ne potrošite sve kore.

Slanina
foto: Shutterstock

Na kraju, kore koje vire preklopiti ka unutra, premazati sve uljem i poprskati sa malo vode.

Peći prvo na 180 stepeni oko 10 minuta, a potom pojačajte rernu na 220 stepeni i pecite još oko 5 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs