Sastojci:
- 50 g kačkavalja
- 200 g brašna
- 2 jaja
- 50 g maslaca
- malo ulja
- 200 g suve slanine
- nekoliko listova tanke slanine
- 2 manje tikvice
- nekoliko krugova tikvice
- 200 g kisele pavlake
- 1 paradajz
- so
- biber
Uputstvo:
Propržiti seckanu slaninu isečenu na kocke pa dodati na tikvicu koju ste takođe isekli na sitne kocke. Dinstati da ispari tečnost. Dodati so i biber. Od brašna, 1 jajeta i maslaca zamesiti testo.
Razviti testo i obložiti podmazanu tepsiju ali malo i ivice sa strane. Obložiti ivicu unutra i listovima slanine, a preko tankim kolutovima tikvice. Sipati izdinstanu slaninu i tikvicu.
Odozgo zaliti sa razmućenom pavlakom i 1 jajetom. Protresti da se spusti pavlaka između tikvica.
Odozgo naseći na kocke oljušten paradajz i malo rendanog kačkavalja. Može se pobacati na kraju listići dimljene kobasice.
Peći na 200 stepeni C oko 45 minuta da lepo porumeni.
Prijatno!
(Izvor: Kod bake u gostima)
Posna pita gužvara sa kupusom i heljdinim korama: Hrskava i neodoljiva! (RECEPT)