Zdrav i ukusan izbor

Proteinska salata: Rijanin omiljeni obrok koji košta manje od 200 dinara! (RECEPT)

S čitateljima Esquirea podelila je i svoj omiljeni recept za salatu koja je hranjiva, jeftina i brzo se priprema

Recepti
Autor:
Proteinska salata: Rijanin omiljeni obrok koji košta manje od 200 dinara! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Leblebije su vrlo zdrava namirnica koja je bogata belančevinama. U sto grama ove mahunarke nalazi se nešto više od 360 kalorija i čak 19 posto proteina.

Ne čudi stoga što je omiljena među osobama koje jedu isključivu hranu biljnog porekla, ali i među onima koji da vole eksperimentišu s ukusima poput Rijane. Slavna pevačica se ne odriče ničega u svojoj ishrani, a top formu zadržava redovnim vežbanjem. Štaviše, svakoga dana provodi barem sat vremena s ličnim trenerom u teretani. S obzirom da svoju ishranu temelji na belančevinama i zdravim masnoćama, obožava da jede salatu na bazi leblebija. S čitateljima Esquirea podelila je i svoj omiljeni recept za salatu koja je hranjiva, jeftina i brzo se priprema. Sastojci za jednu osobu:

100 grama kuvanih leblebija ½ manjeg krastavca ½ svežeg paradajza 2 kriške luka so i biber po želji 1 kašik maslinovog ulja listići bosiljka za ukras Priprema:

1. Potopite leblebije u vodu veče pre kuvanja, pa ga termički obradite na uobičajeni način. Za recept možete da iskoristite i kuvane leblebije iz konzerve. 2. Pomešajte leblebije s naseckanim komadićima luka, svežeg krastavca i paradajza. 3. Sve zajedno dobro promešajte, posolite, pobiberite i polijte sa malo maslinovog ulja.

Prijatno!

Salata od leblebija izvrsna je ideja za ručak i večeru, a možete je poneti i sa sobom na posao kao užinu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs