Sastojci: 500 g pileće džigerice, 200 ml piva, 2 glavice luka, 2 crvene paprike sveže, 2 šargarepe, 50 ml ulja, 4 čenabelog luka, 100 ml kuvanog paradajza, biber, 1 kašičica aleve paprike, malo tucane ljute papričice, 1 kašika gustina, začin.

gulas-1.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Uputstvo: Na ulju propržiti sitno seckani crni luk, dodati iseckanu šargarepu i papriku. Kad se malo uprži, dodati džigericu, pivo pa malo dinstati na tihoj vatri. Zatim dodati alevu papriku i tucanu ljutu papriku, ako je potrebno doliti malo vode. Kada se džigerica skuva, dodati paradajz biber i začine.

gulas-2.jpg
Foto: Bakina kuhinja

U malo hladne vode izmešati 1 kašiku gustina - sipati i izmešati. Gulaš mora da bude gušći. Kada provri, isključite šporet.

gulas-4.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Servirati najbolje uz kuvani krompir ili pire.

Prijatno!

Izvor: Kod bake u gostima

Jedan od najukusnijih gulaša koje ćete ikada probati!