Zatim dodajte omekšali med, mlevene orahe, struganu koru i sok od limuna, rum i sodu bikarbonu. Masu dobro izmešajte, pa postepeno dodajite brašno. Umesite testo i razvijte ga debljine prsta. Modlicama u obliku srca vadite medenjake, ređajte ih u namašćenu tepsiju i pecite na blagoj vatri, da ostanu svetle boje.SavetKolače zaronite na viljušci u glazuru i ostavite ih da se ocede na rešetki
Recepti sa Stilom
Medena srca
Penasto umutite celo jaje i dva žumanceta sa 100 g masti.
Recepti
04:26h Izvor: Stil Magazin
04:26h Izvor: Stil Magazin
Medena srca, Foto: Shutterstock.com
- 70 minuta
- Srednje teško
- Za 4 osoba
Sastojci
- 1 jajeta
- 2 žumanceta
- 100g masti
- 150g meda
- 80g oraha
- 1 kora i sok od limuna
- 15g Ruma
- 100g čokolade