Crni luk značajno poboljšava ukus u kom god jelu da se nađe. Isto važi i za ovu francusku supu od luka.
![](http://stil.kurir.rs/slika-850x556/francuska-supa-od-luka-1454845819-79704.jpg)
Najpre isecite baget na kriške.
Stavila je čašu na testo i isekla ga na jednake delove: Rezultat? Fenomenalan! (VIDEO)
![](http://stil.kurir.rs/slika-850x556/francuska-supa-od-luka-1454845880-79706.jpg)
Oljuštite i isecite oko 6 glavica luka, ali i nekoliko čena belog luka. Zatim rastopite maslac u tiganju.
![](http://stil.kurir.rs/slika-850x556/francuska-supa-od-luka-1454845953-79708.jpg)
Sada dodajte beli luk, a nakon dva minuta i crni. Za manje od 45 minuta sve će biti karamelizovano. Zatim polijte luk šoljicom belog vina.
Proja sa tikvicama: Idealno predjelo u domaćinskom ručku! (RECEPT)
Sada možete dodati tri čaše pilećeg bujona (voda iz supe, bez testenine) i potom jednu kafenu kašičicu ljutog senfa.
![](http://stil.kurir.rs/slika-850x556/francuska-supa-od-luka-1454846075-79712.jpg)
Dodajte još tri čaše goveđeg bujona. Kuvajte 25 minuta, i ne zaboravite so i biber, po ukusu.
Odsekla je gornji deo patišpanja: Pogledajte šta je napravila, oduševiće vas! (VIDEO)
![](http://stil.kurir.rs/slika-850x556/francuska-supa-od-luka-1454846123-79714.jpg)
Supu prekrijte tostiranim bagetom i kačkavaljem.
![](http://stil.kurir.rs/slika-850x556/francuska-supa-od-luka-1454846213-79716.jpg)
Pecite u rerni, sve dok se sir ne rastopi.
Krmenadle u sosu od paprika: Glavno jelo za sve koji ne mogu bez mesa! (RECEPT)
![](http://stil.kurir.rs/slika-850x556/francuska-supa-od-luka-1454846277-79718.jpg)
Prijatno!
Za detaljnije uputstvo pogledajte snimak: