Osnovne informacije:

  • Kuhinja: Mediteranska / Balkanska
  • Vreme pripreme: 50–60 minuta
  • priprema ribe: 10 min
  • pečenje: 30–40 min
  • priprema krompir salate: 10–15 min
  • Porcija: 4 porcije
  • Kalorije: oko 350–450 kcal po porciji
  • Težina pripreme: Lako

Sastojci:

  • 2 veće očišćene skuše
  • 500 grama krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • so, biber, ulje, peršun, limun

Priprema:

  1. Skušu dobro operite pa je sa oštrim nožem rasecite uz kičmu, izvadite kosti tako da dobijete dve šnicle čistog ribljeg mesa. 
  2. Svaku polovinu ribe dobro osušite, uslite i stavite na pek papir. 
  3. Poprskajte ribe maslinovim uljem i zapecite ih u rerni na 30 minuta na 200 stepeni Celzijusa.
  4. Krompir salatu pripremite tako što ćete skuvati krompir, oljuštiti ga pa iseći na kolutove.
  5. Dodajte krupno sečen crni luk, so, biber, svež peršun, ulje i sirće.
  6. Limun isecite i poslužite uz ribu i krompir salatu.
skusa.jpg
Foto: Shutterstock