Osnovne informacije

  • Kuhinja: domaća
  • Tip jela: kolač
  • Porcije/količina: za 8-10 osoba
  • Vreme pripreme: 1 sat
  • Težina: Lako

Sastojci za koru:

* 200 g šećera
* 2 kašike kokosovog brašna
* 380 g brašna
* 100 ml ulja
* 1 kašika praška za pecivo
* 350 ml soka od pomorandže

Preliv:

* 300 ml soka od pomorandže
* 2 kašike šećera

I još:

* 6 kašika džema po želji
* 3 kašike kokosa za posipanje

shutterstock-324809549.jpg
Foto: Shutterstock


Priprema:

1. U činiju stavite brašno, kokos, prašak za pecivo i šećer, promešajte i polako dodajte ulje i sok.

2. Smesu izlijte u pleh i pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.

3. Sok od ceđene pomorandže i šećer kuvajte na laganoj vatri. Kad je kolač gotov i ohlađen, prelijte ga ovim sirupom.

4. Sačekajte da se prohladi, pa ga premažite džemom i pospite kokosom.