Osnovne informacije
- Kuhinja: domaća
- Tip jela: kolač
- Porcije/količina: za 8-10 osoba
- Vreme pripreme: 1 sat
- Težina: Lako
Sastojci za koru:
* 200 g šećera
* 2 kašike kokosovog brašna
* 380 g brašna
* 100 ml ulja
* 1 kašika praška za pecivo
* 350 ml soka od pomorandže
Preliv:
* 300 ml soka od pomorandže
* 2 kašike šećera
I još:
* 6 kašika džema po želji
* 3 kašike kokosa za posipanje
Foto: Shutterstock
Priprema:
1. U činiju stavite brašno, kokos, prašak za pecivo i šećer, promešajte i polako dodajte ulje i sok.
2. Smesu izlijte u pleh i pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.
3. Sok od ceđene pomorandže i šećer kuvajte na laganoj vatri. Kad je kolač gotov i ohlađen, prelijte ga ovim sirupom.
4. Sačekajte da se prohladi, pa ga premažite džemom i pospite kokosom.
Budi deo Stil zajednice.