Miris ovog kolača sa jabukama i orasima vraća nas u detinjstvo. Pravi se vrlo lako, a topi se u ustima i nestaje sa stola munjevitom brzinom. 

Osnovne informacije:

Kuhinja: Domaća
Vreme pripreme: 1 sat
Količina porcija: 6-8 osoba
Kalorije: 300 Kcal

koraodjabuke.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci:

* 2 jajeta
* 1 šolja (od 2 dl) šećera
* 1 vanilin šećer
* 1 šolja griza
* 1 šolja mlevenih oraha
* 2 rendane jabuke
* 1 šolja mleka
* 1/2 šolje ulja
* 2 pune kašike brašna
* 1 prašak za pecivo

Za glazuru:

* 80 g čokolade (mlečne ili za kuvanje)
* 2 kašike ulja
* 1 šaka mlevenih oraha

stock-photo-ground-almonds-in-a-glass-jar-top-view-closeup-horizontal-313988534.jpg
Foto: Shuterstock, Yulia Davidovich/Shutterstock

 Priprema:

1. Penasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati orahe, griz i oljuštene i izrendane jabuke. Izmešati pa dodati mleko, ulje i na kraju brašno i prašak za pecivo.

2. Dobijenu smesu sipati u pleh (22x32) prekriven papirom za pečenje.

3. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.

4. Topao kolač preliti čokoladnom glazurom od istopljene čokolade i ulja i na kraju preko toga posuti mlevene ili seckane orahe.