Miris ovog kolača sa jabukama i orasima vraća nas u detinjstvo. Pravi se vrlo lako, a topi se u ustima i nestaje sa stola munjevitom brzinom.
Osnovne informacije:
Kuhinja: Domaća
Vreme pripreme: 1 sat
Količina porcija: 6-8 osoba
Kalorije: 300 Kcal
Sastojci:
* 2 jajeta
* 1 šolja (od 2 dl) šećera
* 1 vanilin šećer
* 1 šolja griza
* 1 šolja mlevenih oraha
* 2 rendane jabuke
* 1 šolja mleka
* 1/2 šolje ulja
* 2 pune kašike brašna
* 1 prašak za pecivo
Za glazuru:
* 80 g čokolade (mlečne ili za kuvanje)
* 2 kašike ulja
* 1 šaka mlevenih oraha
Priprema:
1. Penasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati orahe, griz i oljuštene i izrendane jabuke. Izmešati pa dodati mleko, ulje i na kraju brašno i prašak za pecivo.
2. Dobijenu smesu sipati u pleh (22x32) prekriven papirom za pečenje.
3. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
4. Topao kolač preliti čokoladnom glazurom od istopljene čokolade i ulja i na kraju preko toga posuti mlevene ili seckane orahe.
