Osnovne informacije:

  • Kuhinja: Jugoslovenska / Balkanska
  • Tip jela: Kolač / Desert
  • Vreme pripreme: 20–25 minuta (za kore i fil)
  • Ukupno vreme pripreme: 1 sat (uključujući pečenje i hlađenje)
  • Kalorije: približno 350–400 kcal po parčetu (za 20 parčića)
  • Broj porcija: 20 parčića
  • Težina pripreme: Srednja (nije komplikovan, ali zahteva pečenje i pripremu fila)

A KAKO SE SPREMA NAJKREMASTIJI KOLAČ SA KAFOM, ČITAJTE OVDE.

Sastojci:

Kora:

  • 5 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 250ml mleka
  • 150ml ulja
  • 2 kašike kakaa
  • 5 kašika šećera
  • pola kesice praška za pecivo

Fil:

  • 4 kesice šlaga
  • 4 kisele pavlake
  • 2 čaše šećera
  • 400gr mlevenog keksa po izboru
  • čokolade za dekoraciju
kora za kolač.jpg
ispečen kolač zalijte sa nekoliko kašika mleka Foto: Printscreen/YouTube

Priprema

  1. Razdvojiti žumance od belanceta pa posebno umutiti.
  2. U belance dodati šećer, a u žumance brašno. 
  3. U žumanca dodati mleko, ulje, kakao i pola kesice praška za pecivo. 
  4. Izmešati žuti i beli deo zajedno i sve preručiti u pleh i peći.
  5. Dok se peče testo, umutite fil.
Kolač2.jpg
U beli fil umutite keks Foto: Printscreen/YouTube
  • Ispečen kolač prelijte sa par kašika mleka.
  • Umutiti šlag i u njega dodati kisele pavlake i šećer. Dodati i izlomljen keks. 
  • Na prohlađenu koru stavite beli fil i narendajte čokoladu preko.
  • Kolač "3 tajne" je toliko moćan da može da parira svakoj torti: Kremas i ukusan, bez pečenja korica