Osnovne informacije:

  • Kuhinja: Bliskoistočna
  • Tip jela: Ručak
  • Vreme pripreme: oko 1 h
  • Kalorije: oko 450 kcal po porciji
  • Broj porcija: 3
  • Težina pripreme: Lako

Sastojci:

* 600 g pilećih grudi
* 1/2 šoljice prezli
* malo aleve paprike
* 1/2 šoljice oraha
* 1/4 šoljice peršuna
* 1 belance
* 1 kašika senfa
* so, biber

shutterstock-1726796923.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 250 stepeni. Na velikom tanjiru izmešajte prezle, alevu papriku, so i biber. Sameljite orahe i peršun sve dok ne budu fine teksture. Ubacite u smesu s prezlama i dobro sjedinite.

2. U činiji dobro izmešajte belanca i senf. Komad po komad mesa umačite u mešavinu belanaca, pa u mešavinu sa prezlama i orasima - ali samo jednu stranu mesa - pa ga poslažite na pleh za pečenje, a stranu koja je umočena u smesu okrenite nagore. Sve to prelijte s malo maslinovog ulja i pecite u rerni dok ne dobiju zlatnosmeđu nijansu.