Osnovne informacije:
- Kuhinja: Mediteranska / bliskoistočna (slično šakšuki)
- Tip jela: Glavno jelo ili doručak/večera
- Vreme pripreme: oko 15 minuta
- Ukupno vreme pripreme: 30–35 minuta
- Kalorije: ~ 250–300 kcal po porciji (zavisi od količine sira i jaja)
- Broj porcija: 3–4 (sa 5 jaja)
- Težina pripreme: Lako
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 3-4 čena belog luka
- 250ml pasiranog paradajza
- 1svež paradajz
- malo ljute papričice u bilo kom obliku
- malo bebi spanaća (može i običan)
- malo kozjeg sira (ili nekog drugog, kravljeg ili ovčijeg tvrdog zrelog sira)
- kumin, so, začinska paprika slatka
- 1 kašičica šećera
- 5 jaja
Priprema:
- Crni i beli luk propržite u tiganju na malo ulja.
- Dodajte pasirani paradajz i 1 svež paradajz pa kuvajte.
- Dodajte ljutu papričicu i spana.
- Dodajte začine i izmrvite sir.
- Dok sve vri dodajte jaja.
- U roku od 5 minuta sklonite sa ringle.
Budi deo Stil zajednice.