Osnovne informacije:

  • Kuhinja: Mediteranska / bliskoistočna (slično šakšuki)
  • Tip jela: Glavno jelo ili doručak/večera
  • Vreme pripreme: oko 15 minuta
  • Ukupno vreme pripreme: 30–35 minuta
  • Kalorije: ~ 250–300 kcal po porciji (zavisi od količine sira i jaja)
  • Broj porcija: 3–4 (sa 5 jaja)
  • Težina pripreme: Lako

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 250ml pasiranog paradajza
  • 1svež paradajz
  • malo ljute papričice u bilo kom obliku
  • malo bebi spanaća (može i običan)
  • malo kozjeg sira (ili nekog drugog, kravljeg ili ovčijeg tvrdog zrelog sira)
  • kumin, so, začinska paprika slatka
  • 1 kašičica šećera
  • 5 jaja 

Priprema: 

  1. Crni i beli luk propržite u tiganju na malo ulja.
  2. Dodajte pasirani paradajz i 1 svež paradajz pa kuvajte. 
  3. Dodajte ljutu papričicu i spana.
  4. Dodajte začine i izmrvite sir. 
  5. Dok sve vri dodajte jaja. 
  6. U roku od 5 minuta sklonite sa ringle.