Iako odlazak u prodavnicu po brzu kutiju sladoleda može delovati kao najjednostavnije rešenje, ovaj nepogrešivi recept mogao bi da vas ubedi u suprotno.
Ljubitelji sladoleda koji su ga isprobali oduševljeni su njegovim bogatim ukusom, čak i boljim od onoga što se može naći na policama supermarketa. Tajna je u jednostavnosti i svestranosti recepta: umutite smesu koja je kremasta i bogata, a zatim dodajte omiljene dodatke pre nego što je zamrznete.
Ovaj domaći sladoled ima ocenu od 4,7 zvezdica na sajtu "AllRecipes", a prema pisanju "Ekspresa", obožavaoci ga hvale na sva usta.
Jedan komentator je napisao: "Ovo je zapravo tako lako i tako kremasto u isto vreme, bogato mlečnim ukusom i slatko. Sada više ne moram da trošim novac na kupovni sladoled!"
Mnogi koji su se oprobali u pripremi ovog jednostavnog sladoleda, otišli su korak dalje i dodali razne sastojke kako bi kreirali svoje unikatne ukuse. Drugi komentator je zaključio da recept "ne može biti jednostavniji" i da je "takođe ukusan", a za svoju verziju je dodao čokoladu. "Sledeći put ću probati da dodam malo fila od višanja. Mislim da možete dodati gotovo bilo šta", zaključio je korisnik, prenosi "Miror".
Želite da napravite svoju porciju? Recept je izuzetno jednostavan, potrebna su vam samo dva sastojka i dva koraka.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake za šlag
- 1 konzerva (oko 400g) zaslađenog kondenzovanog mleka
Priprema:
- Umutite pavlaku mikserom u rashlađenoj staklenoj ili metalnoj posudi dok ne postane penasta i dovoljno čvrsta, ali ne previše čvrsta. Trebalo bi da zadrži građu kada podignete mutilicu, ali da i dalje bude mekana.
- Dodajte kondenzovano mleko i mutite dok se sve lepo ne sjedini i smesa ne postane gusta i glatka.
- Smesu sipajte u plitku posudu i prekrijte je plastičnom folijom.
- Stavite u zamrzivač na oko šest sati, dok se potpuno ne stegne.
Bon Appétit.